maanantaina, syyskuuta 25

Help.

Tahdon eroon tästä pallerotemplatesta!
Stilisointi- ja linkkivinkkejä kommenttilootaan, pronto!

6 kommenttia:

Valkoturkki kirjoitti...

Pimp my blog -toimintaa helpottaisi, jos mainitsisit jotain tietokoneen käyttökyvyistäsi. Osaatko käyttää kuvankäsittelyohjelmia (Photoshop, PSP jne) ja ovatko sivujen luontikielet tuttuja (HTML, XML, CSS, JavaScript)?

Jos on/ei, osaatko kolmatta kotimaista eli englantia?

Ilmeisesti et ole mikään täysi tumpelo, koska olet joskus saanut muokattua blogisi tähän ulkoasuun, joka poikkeaa oletuksena tulevasta ulkoasusta.

Näillä pohjatiedon puutteilla löysin perushelpottajan eli valmiita blogipohjia: http://blogger-templates.blogspot.com/

Näiden lisäksi löytyy syvällisempi artikkeli oman blogin ulkoasun muokkaamisesta, englanniksi: http://www.photoshopsupport.com/tutorials/jennifer/blog-templates.html
Se sisältää muun muassa linkin faviconin tekemiseen, viittaa muutamaan hyvännäköiseen blogiin ja ilmaisen tauhkan sivuille. Netistä saa ilmaiseksi taustakuvia, fontteja yms, jos näillä haluaa koristella sivuaan.

Keskeisin kysymys pyörii vielä kielen päällä. Haluatko täysin valmiin sivupohjan vai vain ideoita omasi tuunaamiseen?

Signorina kirjoitti...

Kiitos kommenteistasi, Valkoturkki! PSP on hallussa, samoin HTML. Ymmärrän koodauksen perusidean ja siksi olettaisin oppivani myös noita muita kieliä. Kolmas kotimainen on hyvin hallussa, joten jos saan hyviä linkkivinkkejä, pystyn lunttaamaan ohjeita ja soveltamaan niitä kykyjeni ja ymmärrykseni rajoissa. Valmiit Blogger-templatet ovat nou-nou, haluan olla unique.

Konkreettisesti: haluan oman bannerin (sen osaan itse tehdä, kunhan saan jostain tietooni mitat) ja selkeä htmlrimpsuohje siihen, että miten sellainen tänne lisätään. Lisäksi haluaisin päästä stailaamaan backgroundia ja fontteja. Esim. tuo typerä "ABOUT ME" on tässä defaulttina ja olen sen kerran jo yrittänyt poistaa, mutta ei onnistu.

Olisi myös kiva saada vinkkejä, että mitä kaikkea muuta täällä voisi tehdä. Antamastasi linkistä löytyy muutamia ideoita, kiitosh!

Terveisiä lähettää Signorina - remonttihaalari päällä ja maalisuti kädessä

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Ill. ainakin on tehnyt erilaisia blogger-pohjia, siltä voisit kysäistä, josko väsäisi sulle uniikin tai jeesaisi muuten. Vaikka ihan kommenttiboksissa. Se on siis:
http://orionisland.blogspot.com/

-minh-

Signorina kirjoitti...

minh: Kiitos vinkistä! Käynpä kysymässä --->

ill. kirjoitti...

käyn täällä vaan merkkaamassa (senverran cachagaa päässä ettei mikään siellä liiku) että olen noteerannut kommenttisi et cetera. olen tehnyt lähes kaikki pohjani Dark dots -pohjaan eli siis teoreettisesti tähän samaan mikä sulla on. fontteja en tietämyksen puutteessa ole muutellut vaan lähinnä bannerin ja värit. jos lähetät bannerin sähköpostissa (sol_erin@yahoo.de) voin mahdollisesti tehdä siihen värillisesti sopivan pohjan. :)

Signorina kirjoitti...

Voi vitsi, se olisi ihanaa! Mailia on tulossa lähiaikoina!

<3