keskiviikkona, lokakuuta 18

Jumala rakastaa myös kuuroja.

Olen joskus kauan sitten laittanut sähköpostiosoitteeni johonkin kuurojen kansainväliseen tietokantaan, jonka kautta kuurot ympäri maailmaa voivat olla toisiinsa yhteydessä. Siitä lähtien sähköpostilaatikkooni on tupsahdellut tasaisin väliajoin postia, joissa viitataan kuuroihin. Toiset ovat bullshittiä, toiset ihan aitoa kamaa: viime kesänä sain kuurolta espanjalaiselta mieheltä sähköpostin, jossa hän etsi kuuroa naista itselleen. Liitetiedostona oli muskelikuva hänestä itsestään ;)

Tuorein kuuromaili saapui tänään. Voitteko uskoa, että nigerialaiskirjeitä lähetetään myös kohdistetusti kuuroille?


From:
The Office of Government Department of Transport UK
Great Minster House
76 Marsham Street
London
SW1P 4DR
UK


Attn: Deaf,

I am Mrs Lisa Cole a member of the Office of Government Department of Transport UK.I am a deaf person and I am member of the office of Government Department Transport uk.

Today normal processing have been done and you a deaf from a countries,will a sending you this email to let you know about the use program that is been done by the Government Department of Transport UK government to help the deaf because will love them and God does too. Some amount of money have been approved for you as a deaf person to help you and the amount is $200.000.00 dollars which is ready in cash for you deaf person from any countries.

Now your paper-works has been analyzed properly and everything is real and authentic and your cash is ready to get to you.

So all will need from you now is to send the following details.

Full name
Home address were we can bring the cash to you
Occupation.
Age

Waiting for your reply
In God We Trust.

Yours in Christ,
Bye SkSk
mrs lisa cole
'GOD LOVES DEAF SMILE'


Jes! 200 000 dollaria ilmaista rahaa minulle vain siksi, että Iso-Britannian hallitus ja Jumala rakastavat kuuroja. Oujee.

Huomioni herätti etenkin tuo "BYE SKSK". Se on kuulemma tapa, jolla lopetetaan tekstipuhelu Iso-Britanniassa ja USA:ssa. (Suomessa käytetään asteriskia eli tähteä * ilmaisemaan puhelun päättymistä ennen kuin yhteys katkaistaan lopullisesti.) Mielestäni tämä osoittaa, että huijauskirjeen laatija ei ole täysin tietämätön kuuroista. Haha. Ei uponnut minuun. (Toivottavasti ei keneenkään muuhunkaan kuuroon.)

6 kommenttia:

anu kirjoitti...

Noin huonosti kirjoittettua kukaan tuskin ottaa todesta. Luulisihan tuota oikean britin, vieläpä virkamiehen osaavan englantia väähn paremmin ja kirjoittavan väähn sujuvammin. Itse sain kesällä Espanjan Lotto version. "Olet voittanut espanjan loton erikoisarvonnassa niin ja niin paljon rahaa..." Hassua oli se, että olimme juuri olelet espanjassa ja tarkoitus oli ostaa lottokuponki (koska siellä voitot ovat käsittämättömän kokoisia) mutta jäis sitten tekemättä. Viikko matkan jälkee tämä putkahtaa sähköpostiin, ja hetken aikaa piti muistella, että muistetiinkos me nyt sittenkin lotota, vai.. :)

Signorina kirjoitti...

Hih, olipa hyvä ettette lotonneet! Muuten olisi voinut tulla lievä hämminki :))

Olen jostain lukenut, että ihmiset ihan oikeasti menevät halpaan. Vaikea uskoa :/

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, mutta törkeää.

Kaveri soitteli kesällä, että nyt äkkiä soittamaan johonkin Länsi-Intian numeroon, kun hän on voittanut karibian-risteilyn netissä, tuli sellainen meili, mutta ei ole itsellä puheaikaa. Kun kieltäydyin ja selitin, mikä on homman nimi, luin vielä netistä ihmisten kokemuksia samasta jutusta(soitat jollekin jamaikalaiselle kotirouvalle, joka kiljuu puhelimeen ja vaatii aggressiivisesti luottokorttinumeroasi)ääneen, kaveri raivostui ja kiljui, että haluan evätä häneltä, hänen avovaimoltaan ja anopiltaan ihanan loman ja tilaisuuden. Kun sitten viikon päästä kysyin varovasti, että mites se karibian-reissu, niin oli soittanut anopin puhelimesta meilissä annettuun numeroon ja siellä oli kiroilleen ja huutaen vaadittu luottokortin numeroa ja välitöntä 7000 dollarin tilisiirtoa jonnekin päin maailmaa...

Vieläkö ihmiset oikeasti lähtee noihin?
-minh-

Signorina kirjoitti...

minh: Hyvänen aika! Ihmisparat :/ Tämä nettiajassa eläminen vaatii ihmiseltä erottelukykyä, ettei leijaile pilviin heti, kun mailiboksiin tulee maili 6,3 miljoonan dollarin perinnöstä, jonka joku vanha kuoleman kielissä oleva mummo haluaa sinulle siirtää. Olisiko niin, että tällainen on niin absurdia että se voisi jonkun mielestä olla totta? Se on hänelle kuin kohtalon johdatusta, jonka vahvistaa mummon hurskaus ja "God bless you"-toivotukset mailin lopussa. Kun eihän kukaan toimi valheellisesti Jumalan nimeen!

Valkoturkki kirjoitti...

Pitäisiköhän koululaitoksen lähettää oppilaille postia ja kouluttaa hyväuskoisia pienestä pitäen?

Jos lähtee huijaukseen mukaan, niin pääsee pieneen puhutteluun: "Etkö oikeasti ymmärrä, että..." :D

Karsisi ainakin luulot pois ja vähentäisi myöhemipiä hölmöilyjä. Siis saattaisi vähentää. (Nuorten) miesten typeryydelle, kun ei näytä olevan mitään rajaa.

Noh, taisi tulla epäselvästi ilmaistua, mutta tänään on touhutorstai, joka sekottaa pakkaa!

Signorina kirjoitti...

Valkoturkki: Joo! Kouluihin oppiaineeksi nettikritiikki! Oikeesti.

Kyllähän tästä on medioissa puhuttu, että kouluissa opetetaan medialukutaitoa ja sen sellaista. Kun nämä nykypäivän muksut kasvavat, niistä tulee über-skeptikkoja, jotka eivät usko enää yhtikäs mihinkään. Kuten vaikka joulupukkiin :/