maanantaina, marraskuuta 20

Hengellistä postia

Kotiin palattuani huomasin saaneeni postitse KRISTUS-SANOMAT! Headerissa kajahtaa komeasti: "Alkukristillisen täydellisen armon --> vaelluksenpyhitykseen ojentautumisen sanansaattaja lopunajassa", nuolineen kaikkineen. Herranjestas! Ojentautumisen vielä ymmärrän, mutta mitä on vaelluksenpyhitys? Jospa jollekulle tuli ajatushäiriö ja kyse on pyhiinvaelluksesta?

Koska minua on siunattu hengellisellä viestillä, aion lukea tuon kahtia taitetun A3:sen läpi puhtaasta mielenkiinnosta. Olen oman maailmankatsomukseni jo löytänyt, mutta uskonto on kerta kaikkiaan kiehtova aihe. Minua on aina ihmetyttänyt se, että ihmiset kokevat tarvetta liittyä johonkin uskonnolliseen ryhmään ja noudattaa tarkoin sääntöjä, joiden mukaan tulee elää. Tosi rajoittavaa mielestäni - kaikella kunnioituksella. Leegion kokemukset ovat hurjaa luettavaa.

KRISTUS-SANOMAT muistuttaa meitä siitä, että elämme Sanan ilmoittamia lopun päiviä. Uudessa testamentissa kuvaillaan, millaisia lopunajan ihmiset ovat. Lista on pitkä, mutta tässä muutama: he ovat harhailevia tähtiä, myrskytuulen ajamia hattaroita, paljaita, syksyisiä puita, rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, uneksijoita ja ymmärrystä vailla olevia. Tuo oli melkeinpä melankolisen runollista. O_o

Tulee mieleen Jehovan todistajat. On todella mystistä, että kun kuuron ihmisen ovelle eksyy todistajia, heistä ainakin toinen on viittomakielentaitoinen tai peräti itsekin kuuro. Vieläpä sellainen kuuro, jota kukaan ei tunne. Mistä hiivatista he saavat kuurojen ihmisten kotiosoitteet tietoonsa? Epäilen salaliittoa. Kuurojenyhdistysten jäsenrekistereistä vastaavat henkilöt vuotavat tietoja Jehovien seurakunnalle. Ihan varmasti.

Signorina, himoissaan vaeltava

6 kommenttia:

zache kirjoitti...

Vielä mielenkiintoisempaa minusta on se, että mistä ne löytää kuuroja joita ei kukaan tunne.

Valkoturkki kirjoitti...

Mystistä lienee myös heidän tarkoituksenmukainen tungettelevuutensa.

Oman oveni taakse tupsahti jehovia ja kerroin heille asiallisesti, ettei minua kiinnosta. He kysyivät pari kysymystä ja perustelin niihiin lyhyesti miksei kiinnosta.

He tulivat uudestaan. Toinenkaan kohtelias kieltäytyminen ei riittänyt. Vasta kolmannella ja tylyllä vastauksella sain paimennettua ne ovelta.

Siis eri viikonloput, mutta saman kirkon hihhulit.

Tässä esmierkki miten ei pidä vastata heidän kysymykseensä: Eikö maailma olekin vuosi vuodelta pahempi paikka elää, kaikki nämä kauheudet?

Väärä vastaus: Ei. Mielestäni täällä on paljon parempi elää kuin esim. 100 vuotta sitten. Löytyy vesivessa, kylmä ja lämmin vesi hanasta, ihmiset eivät sylje lattioille ja sairauksia on vähemmän. Kaiken muun lisäksi tupakoidaan vähemmän kuin ennen.

Perustelin myös lyhyesti miksen usko Jumalaan. Ei kelvannut.

Anonyymi kirjoitti...

Zachen betaversio: Kyseessä voisi olla vieläkin laajempi verkosto, jonka lonkerot ulottuvat kenties jopa Kelan arkistoihin saakka. Erin Brockovich, where are you?

Valkoturkki: "Kolmas kerta toden sanoo! Oho, ei sittenkään. *plaraa kansiota* Kokeillaan vielä asuntoa D 17, ollaan käyty siellä vain kaksi kertaa."

Anonyymi kirjoitti...

Etkö kirjoita enää?

Anonyymi kirjoitti...

Oletko lopettanut tämän blogin? Okei, okei, taitaa olla tyhmä kysymys... Harmi!

Kaikkea hyvää sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei :) En ala nyt kaikkiin blogimerkinöihiinsi yksitellen kommentoimaan, mutta siis.. todella mielenkiintoisia, hauskojakin juttuja :)

Jep, me kuulevat tupataan turhankin usein olemaan idiootteja.

Kirjoitat hyvin ja käytät hienoja sanavalintoja. Jatkahan samaan malliin! Tänne täytyy eksyä toisenkin kerran. Ethän lopeta?